Algemene voorwaarden

Verkoper

  • Naam ondernemer: Klein Kado (hierna “Verkoper” genoemd)
  • E-mailadres: info@kleinkado.be

Toepasselijkheid

Onderhavige algemene voorwaarden zijn van toepassing op elke koop-verkoopovereenkomst door een bezoeker van deze website, hierna “Koper” genoemd, afgesloten met Klein Kado. Deze algemene voorwaarden hebben steeds voorrang op alle andersluidende voorwaarden van de klant. Bijkomende voorwaarden van de klant worden uitgesloten, behoudens wanneer deze voorafgaandelijk, schriftelijk en uitdrukkelijk door ons aanvaard zijn.

Bij het plaatsen van een bestelling geeft u te kennen akkoord te gaan met de algemene voorwaarden van deze website en deze te aanvaarden.

Wij behouden ons het recht voor om deze Algemene Voorwaarden van tijd tot tijd te wijzigen, zonder kennisgeving hiervan. Wij raden u daarom aan om deze algemene voorwaarden af en toe door te lezen, zodat u op de hoogte blijft van eventuele wijzigingen.

Prijzen

Alle in de webshop vermeldde prijzen zijn vermeld in euro.

Deze prijzen kunnen ten allen tijde aangepast worden, Klein Kado kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele typfouten.

Bestelling

Een overeenkomst komt geldig tot stand bij het elektronisch doorsturen van de bestelling via de website, dan wel door het versturen van een mail die een bestelling inhoudt.

Al onze offertes zijn vrijblijvend. We zijn pas aan een bestelling gebonden als deze schriftelijk is bevestigd of als de verwerking is begonnen.

Klein Kado is in de mogelijkheid bestellingen te weigeren, dit dient te gebeuren binnen de 10 werkdagen.

Betaling

Betaling gebeurt steeds elektronisch of via overschrijving. Elke bestelling is onmiddellijk betaalbaar op het moment van sluiten van de overeenkomst. Bij betaling via overschrijving ontvangt u de bestelde producten pas na ontvangst van de verschuldigde som. Voor onze online betalingen maken wij gebruik van de diensten van Mollie als betalingssysteem. In context van deze diensten worden gegevens uitgewisseld met Mollie om betaling mogelijk te maken.

Levering

Producten worden waar mogelijk geleverd binnen het tijdsbestek aangegeven bij de individuele orderbevestiging. De verwerking van de bestelling begint pas na ontvangst van de betaling.

Verkeerde afleveradressen vallen onder de verantwoordelijkheid van de koper en kunnen tot extra kosten leiden.

Tenzij anders vermeld, zijn onze prijzen exclusief transport en levering van de goederen aan de Koper. De kosten voor transport en levering worden apart vermeld. De opgegeven levertijden zijn niet bindend, maar zijn louter indicatief. Vertragingen in de levering zijn geen grond voor ontbinding van de overeenkomst of betaling van schadevergoeding aan de Koper, behoudens in geval van opzettelijke vertraging.

We behouden ons het recht voor om deelleveringen uit te voeren.
Bij niet-levering van de goederen wordt elk door de Koper betaald bedrag terugbetaald zonder rente of andere compensatie.

Eigendomsrecht

Alle geleverde goederen blijven eigendom van de Verkoper totdat ze volledig zijn betaald, inclusief alle kosten en belastingen, rente en vergoedingen. Bij niet-betaling behouden wij ons het recht voor om de goederen van rechtswege terug te vorderen op kosten van de Koper.

Aansprakelijkheid

De Koper is zelf verantwoordelijk voor de keuze van de door hem bestelde producten.

Klein Kado kan niet aansprakelijk worden gesteld wanneer het niet mogelijk is om de bestelde producten te leveren.

Klein Kado is nooit aansprakelijk voor indirecte schade van de klant of derden verband houdend of voortvloeiend uit de overeenkomst of het gebruik van de producten.

Klein Kado is niet aansprakelijk voor het niet of onvoldoende functioneren van de website.

Garantie

Wij hanteren wat betreft het leveren van niet-verbruikbare goederen de wettelijke minimumgarantietermijn van twee jaar, indien het goed niet conform is aan de geplaatste bestelling. Dit betekent dat bij gebreken of defecten aan het goed, er een kosteloze herstelling of vervanging mogelijk is tot 2 jaar na de levering.

Voor zover dit mogelijk en redelijk is, heeft de Koper de keuze tussen herstelling of vervanging. Enkel in geval de herstelling of de vervanging buitensporig of onmogelijk is of niet binnen een redelijke termijn kan worden uitgevoerd, heeft de Koper het recht om een prijsverlaging of de ontbinding van de verkoopsovereenkomst te eisen.

Indien het defect of gebrek zich manifesteert binnen de 6 maanden na de levering, dan wordt dit geacht reeds te hebben bestaan voor de levering, tenzij Klein Kado het tegendeel kan bewijzen. Na 6 maanden zal de Koper zelf moeten bewijzen dat het gebrek reeds bij de levering aanwezig was.

Herroepingsrecht

In het kader van verkoop op afstand aan consumenten die onderworpen zijn aan de wet van 14 juli 1991, hebben consumenten het recht om de Verkoper binnen veertien werkdagen na levering zonder opgaaf van redenen en zonder boete te informeren over hun wens om de aankoop te annuleren. Indien de Koper gebruik wil maken van dit recht, wordt hij/zij gevraagd om alle goederen in originele staat en verpakking op eigen risico en kosten terug te sturen naar Klein Kado.

Uitsluiting herroepingsrecht

  • Producten die snel bederven of een beperkte houdbaarheid hebben.
  • Volgens specificaties van de consument vervaardigde producten, die niet geprefabriceerd zijn en die worden vervaardigd op basis van een individuele keuze of beslissing van de consument, of die duidelijk voor een specifieke persoon bestemd zijn.

Overmacht

De Verkoper is niet verantwoordelijk voor vertragingen bij de uitvoering of niet-nakoming van zijn verplichtingen die voortvloeien uit gebeurtenissen buiten zijn normale controle, waaronder productieonderbrekingen, moeilijkheden bij het verkrijgen of tekort aan grondstoffen, arbeidskrachten, energie of transport of vertragingen bij transport, stakingen, lock-outs, werkonderbrekingen of andere collectieve arbeidsgeschillen, ongeacht of deze al dan niet rechtstreeks verband houden met onszelf of onze leveranciers en dit zelfs als deze gebeurtenissen te voorzien zijn.

Privacy

Alle bestellingen van de internetsite van Klein Kado impliceren de uitdrukkelijke toestemming van de Koper om de verwerking en het gebruik van zijn / haar persoonlijke gegevens toe te staan ​​voor doeleinden zoals het beheer van een klantendatabase, het beheer van bestellingen, leveringen en facturen, solvabiliteitscontroles, marketing en reclame. De verwerking van dergelijke informatie voor marketingdoeleinden en individuele advertenties vindt alleen plaats na uitdrukkelijke akkoordverklaring van de Koper tijdens het bestelproces. Klein Kado is het niet toegestaan ​​deze informatie aan derden over te dragen. De Koper heeft het recht om alle informatie in te zien en te corrigeren. De Koper heeft ook te allen tijde het recht om zich te verzetten tegen de verwerking van zijn / haar persoonlijke gegevens voor direct marketing doeleinden en dit zonder persoonlijke kosten. Voor meer informatie wordt de Koper uitgenodigd om het openbare register van de Commissie voor privacybescherming in Brussel te raadplegen.

Copyright

Niets van deze site mag zonder toestemming van Klein Kado vermenigvuldigd of gekopieerd worden.

Bewijs

Alle partijen aanvaarden de geldigheid van elektronisch bewijs in het kader van hun relaties (bijv. e-mail, back-ups, enz.).

Scheidbaarheid

Indien een artikel van deze algemene voorwaarden nietig wordt verklaard, heeft deze ongeldigheid geen invloed op de geldigheid van de overige artikelen.

Jurisdictie

Alle overeenkomsten gesloten met de Verkoper zijn onderworpen aan de Belgische wetgeving. Alle geschillen vallen onder de exclusieve bevoegdheid van de Belgische rechtbanken.